Wat is outplacement?

Outplacement is een dienstverlening om medewerkers na ontslag te begeleiden en te adviseren naar nieuw passend werk of eventueel zelfstandig ondernemerschap. Outplacement wordt vaak aangeboden bij een onoplosbaar arbeidsconflict, reorganisaties of het aflopen van een arbeidscontract. Word je met ontslag bedreigd of ben je ontslagen? Ik help je om de draad weer op te pakken bij het vinden van een baan of bij het opstarten van jouw eigen bedrijf.

Stappenplan – jouw persoonlijke reis

1. Kennismaking

Ons eerste gesprek is een persoonlijke kennismaking en het vaststellen van de duur van het traject en de inhoud van de ondersteuning. Hierbij kijken we of we een klik hebben en maken we samen een plan op maat.

2. Verwerking van ontslag

Als er ontslag dreigt omdat je werkgever niet met je verder wilt, er onderliggende problemen zijn zoals een arbeidsconflict of een reorganisatie, brengt dat onnodig veel emoties met zich mee. We gaan samen in gesprek en ik help je met het verwerken en vergroten van je zelfvertrouwen en geloof in je kunnen.

3. Zelfkennis

In deze fase maken we de verdieping naar wie je echt bent en wat je de wereld te bieden hebt. Samen met jou doen we onderzoek naar je passie en je levensmissie. Eerst ga ik je helpen met de juiste keuzes te maken voor jezelf. Hoe kun je voor jezelf opkomen en wat is er nodig om zelf het heft in handen te nemen. Durf je de eigen regie te pakken om voor jezelf te kiezen? Oftewel, ik inspireer je om te springen, hoe klein of hoe groot jouw sprong ook is. Ik help je bij het zoeken van je nieuwe koers en geef je inzichten, in zowel je sterke kanten als je ontwikkelpunten.

4. Oriëntatie arbeidsmarkt

Met behulp van diverse uitgebreide testen en intensieve coaching, onderzoeken we welke beroepen het beste passen bij jouw competenties, interesses en werkwaarden. Zo creëer je een duidelijk beeld van jezelf en waar je staat in de arbeidsmarkt. Ook gaan we aan de slag met het opstellen van een nieuw CV en een upgrade van je LinkedIn account.

5. Sollicitatie

Het kan zijn dat het jaren geleden is dat je voor het laatst hebt gesolliciteerd. Dit kan als een belemmering worden ervaren. Ik help je door de inzet van sollicitatietrainingen je voor te bereiden op de gesprekken met potentiële werkgevers. Ook ondersteun ik je bij je Elevator Pitch om jezelf te presenteren en optimaal voor te bereiden.

6. Begeleiding in je nieuwe baan

Je hebt een nieuwe baan gevonden en je bevindt je in de proefperiode. Ook nu kan ik je ondersteunen met behulp van online meetings, telefoon- en klankbordgesprekken.

Kosten outplacement

Tussen € 1.500,- en € 5.000,-.

 

Wat doe ik nog meer?

Loopbaan coaching

Ben je niet happy in je huidige baan? En geeft je werk je geen zingeving meer? Dan wordt het tijd om de regie te pakken en een nieuwe stap te maken.

Outplacement

Word je met ontslag bedreigd of ben je ontslagen? Ik help je om de draad weer op te pakken bij het vinden van een baan of bij het starten van je eigen bedrijf.

Systemisch werk

Vraag jij je wel eens af waarom je bepaalde emoties ervaart of in patronen vervalt die je niet goed kunt plaatsen? Ik help je graag met inzichten en bewustwording.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.