Wat is jouw levensmissie?

Hoe krijg je je ‘levensmissie’ helder? Als facilitator van het begeleidingstraject wil ik dit graag weten omdat deze waardevolle informatie het maken van keuzes zo makkelijk maakt. Maar hoe kom je er verder achter wat die missie dan wel is en met welke missie of levensdoel je hier bent? Wat wil je achterlaten als een soort ‘persoonlijke erfenis’? Wat zet jou aan tot actie? En welke bijdrage lever je aan het grotere geheel zoals je familie, vrienden, de samenleving en jouw arbeidzame leven?

Wat is je levensmissie?

Stel jezelf de volgende vragen:

  1. Wat doe jij je hele leven al met veel plezier?
  2. Wat doe je als vanzelf en kost geen energie?
  3. Wat is het effect dat je hebt op anderen, gewoon doordat je er bent, zelfs al doe je niets?
  4. Waar krijg jij nu tomeloos veel energie van?

Doen wat bij je past

Ook ik heb een tijdlang met de vraag rondgelopen. Wat is mijn levensmissie of anders gezegd, wat is mijn levensdoel? Een vraag die je jezelf niet elke dag stelt. Je levensmissie, dat klonk in mijn oren nogal vaag en ook beladen. Alsof ik aan iets moest voldoen. Ik moet iets met mijn leven, iets bereiken maar wat dan? Ik dacht kan ik niet gewoon mijn ding doen en bezig zijn met wat mij leuk lijkt? En dat is nu precies wat ik altijd al deed, doen wat mij leuk ‘leek’ en gaan doen waar de ander mij voor vroeg in plaats van dat te gaan doen wat echt bij mij past en waarvoor ik wil leven.

 

Geloof mij, ik ben er jaren geleden achter gekomen dat mijn missie groter en sterker is dan ikzelf, want het is wat mij stuurt en wat betekenis geeft aan mijn leven. Ik ben dan ook gaan geloven dat je je leven lang bezig bent met het vervullen van je missie alleen ben je je daar meestal niet van bewust en laat je je vaak leiden door wat maatschappelijk verantwoord is, of waar je veel geld mee kan verdienen en waardoor je niet voor jezelf kiest.

 

‘Mijn missie in dit leven is: Mensen doormiddel van coaching inzichten te geven in hun volledige potentieel van mogelijkheden, bewust te maken van hun uniciteit en zowel in werk als privé daarnaar te gaan leven.’

Durf jij je over te geven aan je missie?

Ook als je achterban verbaasd zal zijn omdat het mogelijk niet strookt met wat je altijd al hebt gedaan en er iets van zal vinden?

Lees ook

Jouw gezin van herkomst

Het gezin van herkomst is het gezin waarin je opgroeide. Dat systeem zegt eigenlijk alles over wie je bent geworden […]

Read More

Het leven wordt achterwaarts begrepen

‘Het leven wordt voorwaarts geleefd, maar achterwaarts begrepen’ (zoals de Deense filosoof Kierkegaard zo mooi omschreef).

Read More